De consultatie

Wat houdt een osteopathische consultatie in?

De eerste consultatie omvat een gesprek omtrent de klachten en de medische voorgeschiedenis van de patiënt. Ook gegevens van voorgaande onderzoeken zoals radiografiën, bloedtesten, ECG , EMG … kunnen nuttige informatie aanbrengen.

Er zal verder ingegaan worden op de klacht(en) alsook op het algemeen gezondheidsbeeld (ziektes, operaties, chronische klachten, medicatiegebruik,…). Zowel het onderzoek als de behandeling gebeuren manueel: we gaan met onze handen op zoek naar de zones met bewegingsvermindering en gaan deze zones met onze handen terug mobiel maken.

De reactie op een behandeling is verschillend van persoon tot persoon. Dit hangt af van de belastbaarheid van de persoon. Het is mogelijk dat u de eerste dagen de pijn meer of op een andere plaats voelt. Als patiënt kan je uiteraard zelf ook wat verantwoordelijkheid nemen om uw belastbaarheid te verhogen: eet gezond, drink voldoende mineraalwater (+/- 1,5l water per dag), beperk suikerinname en beweeg voldoende.

De eerste drietal dagen na de behandeling raden wij af grote fysieke belasting te doen om het lichaam de kans te geven te reageren op de behandeling.