OSTEOPATHIE bij kinderen

Osteopathie bij pasgeborenen en kinderen
- De consultatie:

Naast dieper in te gaan op de klachten wordt ook gevraagd naar het verloop van de zwangerschap, bevalling en naar de algemene gezondheidstoestand. Afhankelijk van de leeftijd en reactie van het kind kan het onderzoek en de behandeling doorgaan op de behandelingstafel, schoot of spelend op de grond. Er wordt enkel gebruik gemaakt van zachte technieken. De meeste kinderen ervaren de behandeling als aangenaam, terwijl sommigen beginnen te huilen. Een favoriete knuffel of speeltje kan helpen. Bij koorts zal de consultatie verplaatst worden.

- Indien afspraak rond etenstijd:

Wat indien uw kind juist moet eten rond het uur van onze de afspraak? U kan uw kind ervoor eten geven (de behandeling zal aangepast worden), of u neemt de voeding mee en indien nodig wordt het tijdens de consultatie gevoed. Kind is koning.

- Hun reacties:

Het is mogelijk dat de eerste 2 dagen het kindje meer huilt of onrustiger is. Dit is een normale reactie als gevolg van de veranderingen in het lichaam. Andere kindjes slapen de dag zelf en nadien meer. Om het lichaam tijd te geven om te reageren wordt er minstens een week tussen 2 behandelingen gelaten.

Alvast een tip: actieve buiklig! De algemene regel is om uw kind niet te laten slapen op de buik. Jammer genoeg wordt nog te weinig gecommuniceerd dat het even belangrijk is uw kind overdag regelmatig even op hun buik te leggen als hij wakker is! Dit is belangrijk voor hun motorische ontwikkeling. Daarnaast is het een goede mobilisatie van hun buikje en hun wervelkolom.