Hugo De Cock

De beroepscarrière van Hugo begon reeds in 1985. Reeds dan vestigde hij zich als kinesist - gespecialiseerd sportkinesitherapeut in Hingene. Omdat deze behandelwijze hem te weinig voldoening gaf herschoolde hij zich tot osteopaat.

Van 1994 tot 2014 was hij docent aan de Internationale Academie voor Osteopathie. Sinds 2014 is Hugo bestuurslid van de beroepsvereniging voor Belgische osteopaten (BVBO)

Gedurende deze periode volgde Hugo zelf een groot aantal bijscholingen. Om de focus meer op evidence based therapie te krijgen promoveerde hij in 1998 als Bsc.(Hons)Ost.Med. aan de University of Westminster (Londen) en in 2012 als MSc in Osteopathie aan de University of Applied Sciences (Innsbruck).

In zijn dagdagelijkse praktijk komt vooral de integratie tot zijn recht. Hoe wordt de patiënt belast door fysieke – biochemische – emotionele triggers? Voedingscorrecties en stressmanagement komen dan ook frequent aan bod in zijn aanpak. Daarnaast is hij door de jaren evaring bedreven in osteopathische technieken zowel in de behandeling van spieren, gewrichten, organen als schedel. Er wordt enorm veel aandacht besteed aan de veiligheid van de therapie. Komt deze patiënt in aanmerking voor osteopathie of moeten er eerst andere onderzoeken of behandelingen worden aangewend?

In de voorbije periode werd er werk gemaakt van een complementair team. Samen met Elke Van der herten en Lien Michiels kon er zo een brede waaier van patiënten en klachten binnen de praktijk worden aangepakt.

Eén dag per week is hij actief in de osteopathiegroepspraktijk Tolberg in Roosendaal (Nederland). De andere dagen behandelt Hugo patienten in de Osteo-Pedics praktijk te Bornem.