Sonja Merckx

Sonja is medisch pedicure. Ze is gehuwd met Hugo De Cock en hebben samen 2 volwassen zonen. Ze is 18 jaar administratief bediende geweest maar beslist 8 jaar terug haar beroepsleven een nieuwe wending te geven. Na een tweejarige opleiding bij Syntra is ze afgestudeerd als gespecialiseerd voetverzorgster met diabetesopleiding.

De basisbehandeling bastaat uit: nagels knippen en reinigen, natte freestechniek, eelt verwijderen en voetmassage. Daarnaast zijn er nog speciale technieken voor de behandeling van ingegroeide nagels, kalk- en schimmelnagels, likdoorns en eksterogen.

Ze acht het tevens belangrijk om steeds bij te scholen zodat nieuwe technieken kunnen gebruikt worden. Dit wordt ook beloond met een kwaliteitslabel uitgereikt door de Belgische Vereniging van gespecialiseerde voetverzorgers.

U zal zich misschien afvragen of enkele mensen met probleem voeten bij Sonja terecht kunnen. Het is echter aangewezen om ook preventief de voeten te laten verzorgen. Zo kunnen bovenvermelde voetproblemen immers voorkomen worden door een goede en regelmatige verzorging door de gespecialiseerde voetverzorger.